2024. április 18. - Andrea, Ilma

A háromkirályok csak legenda az érsek szerint

"Legendának" minősítette a három napkeleti bölcs történetét Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási főméltósága.
2007. december 22. szombat 10:25 - Hírextra

Rowan Williams, aki a BBC rádió karácsonyi beszélgetős műsorában vett részt, azt mondta: kevés a bizonyíték arra, hogy a háromkirályok ténylegesen léteztek, arra pedig egyáltalán semmilyen forrás nem utal, hogy hárman voltak, és hogy királyok lettek volna.

Az érsek szerint a bölcsekre egyedül Máté evangéliumában történik utalás, és "a részletek nagyon halványak".

"Máté azt mondja: csillagászok voltak, bölcs emberek, papok valahonnan a Római Birodalom határain túlról, de ez minden, amit valójában tudunk ... legendának azonban meglehetősen jó" - mondta az anglikán világegyház vallási vezetője.

Williams érsek - azokra az ábrázolásokra utalva, amelyek havas Betlehemet mutatnak - "igen valószínűtlennek" nevezte, hogy a városban annak idején havazott volna, sőt kijelentette: Jézus valószínűleg nem is decemberben született. Úgy vélte: karácsony azért van december végén, mert ez az időpont jól beleillett a téli ünnepek sorába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását