2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Repülőből szálloda

Kiszolgált Boeing 747-es óriásgépből épít ifjúsági szállót egy svéd vállalkozó. "Még senki nem próbálkozott ilyesmivel, ez a nagy kihívás a dologban" - mondta Oscar Diös.
2007. december 21. péntek 08:53 - Hírextra

A repülőt egy tönkrement légitársaságtól vette és már meg is szerezte az engedélyt az átalakításhoz a légügyi hatóságtól, az útfelügyelet pedig hozzájárult, hogy a stockholmi Arlanda repülőtér szomszédságában, az út mellett nyissa meg a szállót.

A pilótafülkéből külön lakosztály lesz az igényesebb vendégeknek, az utastérben meg 80 ágynak alakítanak ki helyet, és ha az üzlet beindul, akkor Jumbo Hostel néven egész lánc alakul majd újfajta repülőgépes szálláshelyekből - mondta a vállalkozó.

Kiselejtezett 747-esből egyébként várhatóan nem lesz hiány, mert októbertől már nem ez a típus, hanem az új Airbus A380 a legnagyobb utasszállító repülő, és sok légitársaság a vetélytárs gyár szuperóriás gépére cseréli a Boeingeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását