2024. május 3. - Tímea, Irma

Vak kisfiú adott ki lemezt

Megjelent Szabó Andris, egy 12 éves vak kisfiú A szívemmel is látható című albuma, amelyet csütörtökön mutattak be Budapesten.
2007. december 20. csütörtök 17:24 - Hírextra

A Győr-Moson-Sopron megyéből, Bősárkányból származó fiú zenei tehetségét 2005 decemberében fedezte fel a Kisalföld napilap főszerkesztője, Nyerges Csaba egy csornai Ki-Mit-Tud? versenyen. A lap támogatásával Szabó Andris kapcsolatba került az Omega együttes zeneszerzőjével, Benkő Lászlóval, akinek zenei vezetésével, és az Első Győri Lions Klub segítségével készült el a fiú első, Dalokban élnek a fények című hanglemeze a Média Generál stúdióban, amely aranylemez lett.
A karácsonyra készült A szívemmel is látok lemezen kilenc dal hallható. A Jingle Bellst angolul és németül felénekelte Szabó Andris, ebben két nyelvtanár volt a segítségére - mondta Benkő László. Ez a szám karaokeváltozatban is megtalálható az albumon. A többnyelvűség egyben utalás a határok eltörlésére is.

"A dalokat Szabó Andrissal is megbeszéltük, ő kérte, hogy milyen dallamvilág jelenjen meg a lemezen" - fogalmazott Benkő László.

"Én az olyan együtteseket kedvelem, mint az Omega, vagy az Illés, és a régi, szép nótákat szeretem" - mondta Andris.

A kisfiú az albumon elénekli többek között a Mit tehetnék érted, a Ha elmúlik karácsony, az Éjszakák és nappalok című közismert számokat.

A lemezen Benkő László zongorázik, Kiss István gitározik, Garda Zsuzsa és Demeter György vokálozik, Pál Zoltán és Kaposvölgyi "Golyo" József billentyűs hangszereken játszik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását