2024. április 20. - Tivadar

Három év börtön Churchill dédunokájának

Olcsón megúszta drogkereskedői tevékenységét Ausztráliában Sir Winston Churchill néhai brit miniszterelnök unokája: a 34 éves Nicolas Jake Bartont mindössze három évi börtönre ítélte csütörtökön egy canberrai bíróság.
2007. december 20. csütörtök 10:06 - Hírextra

Bartont 2006 júniusában tartóztatták le Sydneyben háromhónapos nyomozást követően. Az általa bérelt lakásban 250 ezer ecstasytablettát, 12 kilogramm, kábítószergyártáshoz szükséges MDMA-port, valamint drogkészítésre szolgáló eszközöket találtak. A bíróság azonban megállapította, hogy a vádlottnak csak "korlátozott" szerepe volt a kábítószer terjesztésében.

A büntetésébe beszámították az előzetesben eltöltött időt és jövő februárban akár feltételesen szabadlábra is helyezhetik, hogy hazalátogasson Angliába, súlyos beteg édesanyjához, Arabella Spencer Churchillhez, az egykori kormányfő fiának, Randolph-nak a lányához. A 18 éves kora óta Ausztráliában élő tengerbiológus és filmes Barton pedig, biztos, ami biztos, a tárgyalásra nagybátyja ajánlásával érkezett, aki nem más, mint Winston Churchill jr. volt brit alsóházi képviselő.

Colin Charteris bíró mindazonáltal szükségesnek tartotta az ítélet indoklásában hangsúlyozni: döntését nem befolyásolta, hogy a vádlott a 20. század egyik hősének leszármazottja. Amúgy az ausztrál törvények értelmében kábítószerbűntettért akár 20 évi börtön is kiszabható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását