2022. május 21. - Konstantin

A Pentagon tudott a támadásról

Törökország előre tájékoztatta az Egyesült Államokat a hétvégi légicsapás előtt - jelentette be a Pentagon szóvivője szerdán. Ez az első alkalom, hogy a washingtoni vezetés hivatalosan elismerte, hogy tudott a török tervekről. Ankarában egy közös török-am
2007. december 20. csütörtök 10:09 - Hírextra
Az utóbbi pár napban több katonai akciót is indított a török hadsereg az Irakban bujkáló kurdok ellen. Kedd hajnalban török katonák egy csoportja több kilométer mélyen behatolt Irak északi részére. A földi akció két nappal a szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyvereseinek búvóhelyei ellen indított török légitámadás után történt. A török légierő bombázásában egy nő meghalt, öten megsebesültek, és a jelentések szerint jelentős kár keletkezett az infrastruktúrában is.

A PKK fegyveresei még október 21-én török egységekre támadtak, és megöltek 12 török katonát. A kurd lázadók akciója után a török parlament engedélyezte a hadseregnek, hogy iraki területeken küzdjenek a PKK ellen. A török kormány szerint a PKK fegyveresei Észak-Irakban bujkálnak, ahol az iraki kurdok támogatják őket.

A PKK küzdelme a független Kurdisztánért 1984 óta 37 ezer életet követelt. A PKK-t Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorista szervezetként tartja számon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását