2024. április 25. - Márk

Folytatódik a MüPa legsikeresebb projektje

2008-ban folytatódik a Müpa egyik legsikeresebb projektje, a hangversenytermi operaelőadások sora. Verdi három zenés drámája (a Traviata, A trubadúr és A végzet hatalma) után Puccini-műveket rendez Káel Csaba, elsőként ezek közül a legtöbbet játszott Pill
2007. december 20. csütörtök 18:53 - Hírextra

A címszerepben azzal a Karine Babajaniannal, akit 2001-ben éppen (a Manon Lescaut-ban és a Pillangókisasszonyban nyújtott) Puccini-alakításai miatt választott "Az év énekesnőjé"-vé a rangos szakfolyóirat, az Opernwelt. Babajanian óriási repertoárral rendelkező énekesnő, akit azonban legnagyobb sikerei továbbra is Puccini-szerepekhez kötnek: olyan dicshimnuszok jelennek meg szinte minden alkalommal, hogy ő jelenti "a tökéletes Puccini-boldogságot", vagy ő "az énekkel való varázslás művésznője".

A január 7-i és 9-i előadáson Cso-cso-szán-Babajanian mellett Giuseppe Giacomini, a híres Verdi-Puccini-tenor lép fel Pinkertonként, aki e szerepben debütált annak idején Vercelliben. Suzukit a csodálatos magyar mezzoszoprán, Wiedemann Bernadett, Sharplesst a Pavarotti-verseny 1985-ösngyőztese, Roberto Servile olasz bariton alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát az együttessel 1990 óta rendszeresen együtt dolgozó Pier Giorgio Morandi vezényli.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását