2024. május 3. - Tímea, Irma

Fenyővadászat miatt fagyott meg majdnem a család

Három napig volt az erdőn karácsonyfának való fenyőt keresni egy család Kaliforniában, mert eltévedt, így aztán őket kellett keresni.
2007. december 20. csütörtök 12:21 - Hírextra

A maratoni fenyővadászat San Franciscótól 300 kilométerre északra történt. Egy 38 éves apa három gyerekével - 12, 15 és 18 évesekkel - indult neki egy fenyvesnek, amelyben bőven akadt fenyő, ám eléggé maximalisták lehetnek, mert egyre beljebb mentek, remélve, hogy hátha lesz még szebb. Közben erőteljes havazás kezdődött és nem találták a visszautat.

Már másnap helikoptert küldtek volna felkutatásukra, ám a sűrű hóesés miatt a gép nem tudott felszállni, így aztán csak a harmadik napon találtak rájuk. Egy kis híd alatt építettek maguknak menedéket ágakból. A család végül is az eltévedését okozó havat használta megtalálásukhoz: a HELP - SEGÍTSÉG - szót rajzolta jó nagyban a hóba.

Bár nem öltöztek téli túrához, csak enyhébb fagyásokat szenvedtek testükön. Az apa levette pólóját, szétszaggatta és azzal tekerte be két kisebb gyerekének lábait, hogy ne fagyjanak el.
Amúgy nem sok híja volt, hogy maguktól is kikeveredjenek az erdőből: menedékük alig másfél kilométerre volt egy úttól...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását