2024. április 29. - Péter

Éhen halt egy kisgyerek

Éhen halt egy 1 éves kisfiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piticsén. Legalábbis ezt állapította meg a szerdán elkészült boncolási vizsgálat. A kisgyerekhez még novemberben hívták ki az ügyeletes orvost a szülők, de ő már csak lesoványodott kisfiú halálát
2007. december 20. csütörtök 20:03 - Hírextra

A kisfiúhoz kiérkező orvos úgy emlékszik: a gyereknek minden bordáját külön meg lehetett számolni. A hasürege egy nagy tátongó üreg volt. Amikor az ügyelettel megérkeztek az orvos már csak azt tudta megállapítani, hogy a gyerek halott. Szerint a gyerek halálát kóros lesoványodás, illetve kiszáradás okozta.

Az egy éves kisfiú az átlagos 10 kiló helyett alig volt több 3 kilónál. A mostanra elkészült rendőrség jelentés szerint is éhen halt a gyerek. Fedor Rita a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a hatósági boncolás előzetes véleménye szerint a gyermek halálát alultápláltság okozta. Ezért a megyei bűnügyi osztály emberölés miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást

A településen többen állítják a gyerekeknek gyakran csak cukros víz jutott táplálékul, a szülők elitták a segélyeket. A családban 6 gyereket neveltek. Egyikük korábban saját kérésére inkább egy gyermekotthonba költözött. A kisbaba halála után a gyámügyi hatóság már mindegyik gyerekét elvette a szülőknek. A házaspár felelőségét még vizsgálják a rendőrök, gyanúsítottként egyelőre nem hallgatták ki őket.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását