2024. május 14. - Bonifác

A magasban focizás szabályai

Evo Morales bolíviai elnök kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez (ENSZ) fordul, amennyiben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem módosítja a magaslati mérkőzésekre vonatkozó előírásait.
2007. december 20. csütörtök 13:25 - Hírextra

A FIFA szombaton közölte, hogy a jövőben 2750 méter fölött csak akkor lehet nemzetközi találkozókat rendezni, ha a vendég csapat játékosai számára biztosítják az akklimatizálódás lehetőségét. Az intézkedés leginkább Bolíviát érinti, mivel a La Paz-i Hernando-Siles Stadion - amelyben a válogatott rendszeresen fogadja riválisait - 3576 méteren található.

A futballrajongó Morales a sportág dél-amerikai konföderációjának (CONMEBOL) legutóbbi ülésén az ENSZ mellett további szervezeteket is megjelölt a jogorvoslat lehetséges fórumaiként. Mint mondta, bízik abban, hogy Nicolas Lopez, a CONMEBOL vezetője és Joseph Blatter, a FIFA elnöke kompromisszumos megoldást talál, ha azonban ez mégsem következik be, kénytelen lesz lépéseket tenni, már csak azért is, mert "a bolíviai nép ezt várja tőle". Morales jelezte, hogy Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök előzőleg támogatásáról biztosította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását