2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ismét Oscar

Februárban, immár 12. alkalommal ismét Louis J. Horvitz rendezésében kerülhet színre Hollywood legfényesebb évi showműsora, az Oscar-díjátadás, amelynek tévéközvetítése több tízmillió nézőt ültet világszerte a képernyő elé.
2007. december 20. csütörtök 13:21 - Hírextra

A négyszeres Emmy-díjas rendező megbízását Gil Cates, az Amerikai Filmakadémia díjátadójának producere jelentette be szerdán. Az Oscar-nevezéseket január 22-én hozzák nyilvánosságra, a ceremóniára pedig február 24-én kerül sor.

Már ha egyáltalán - legalábbis a megszokott formájában - sor kerül az Oscar-szobor ünnepélyes kiosztására. Az Amerikai Írók Céhének (WGA) egyelőre rétestésztaként nyúló sztrájkja ugyanis meghiúsíthatja a hagyományosan pompás külsőségek közepette celebrált, komoly szórakoztató körítéssel előadott műsort. De hasonlóképp veszélybe került a január 13-i Arany Glóbusz-díjátadó est is.

A People's Choice Award, azaz a zenei, televíziós és filmes kategóriában évente kiosztott amerikai közönségdíjak szintén népszerű (tavaly több mint 11 millió tévénéző által követett) gálaműsorának szervezői szerdán a sztrájkra hivatkozva már be is jelentették, hogy a megszokott, élő közvetítés helyett új formában sugározzák majd a CBS csatornán január 8-án futó show-t: előre rögzítik az egészet, így a díjakat átvevők beszédeit és a rajongók kérdéseire adott válaszaikat is korábban veszik fel. Mint kifejtették, Queen Latifah-nak, a konzervműsor házigazdájának szerencsére nincs szüksége előre megírt szövegre.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a WGA kedden megtiltotta tagjainak, hogy részt vegyenek az Oscar- és az Arany Glóbusz-gála műsorának megírásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását