2024. május 2. - Zsigmond

Putyin az év embere

Vlagyimir Putyin orosz elnököt választotta az év emberének szerdán a Time magazin. A neves amerikai hetilap " Cár született" címmel közöl írást az orosz vezetőről. Az újság azért döntött Putyin mellett, mert a politikus Moszkvát a XXI század megkerülhetet
2007. december 19. szerda 16:22 - Hírextra
A lap főszerkesztője azzal indokolta a döntést, hogy Putyinnak sikerült úgy átalakítania Oroszországot, hogy az visszaszerezze nagyhatalmi státusát. Richard Stengel hozzátette: "Putyin nem egy cserkészfiú. Nem is egy nyugati értelemben vett demokrata. És nem is a sajtószabadság elkötelezett híve". A főszerkesztő szerint az orosz elnöknek egyedül a stabilitás a fontos. "A stabilitás nála megelőzi a szabadságot és a választási lehetőséget. Mindez azért van így, mert az elmúlt 100 évben alig tapasztalhatták meg a stabilitást az országban" - vélekedett Stengel.

A Time idei listáján a második helyen Al Gore volt amerikai alelnök, Nobel-békedíjas politikus áll, a "bronzérmet" pedig a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling szerezte meg.

A magazin minden évben odaítéli a legbefolyásosabb személynek az "Év embere" titulust. Igaz, néha meglepő nyertesei is voltak a választásnak. Tavaly például a magazin azt a több millió embert választotta az Év Emberének, akik a legújabb, 2006-os divatnak megfelelően saját anyagokat feltöltve nagyban átalakították az internethasználatot és ezzel együtt az információs korszakot.

Az amerikai hetilap 1927 óta nevezi meg az adott esztendő szerinte legfontosabb személyiségét. A Time-nak voltak már szokatlan jelöltjei korábban is: 1966-ban a 25 év alatti nemzedék, 1975-ben az amerikai nő, 1982-ben pedig a személyi számítógép lett az év kiemeltje.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását