2024. május 6. - Ivett, Frida

Sólyom László legkésőbb december 27-én dönt

Sólyom László köztársasági elnök legkésőbb december 27-én dönt a hétfőn megszavazott egészségbiztosítási törvény ügyében - tudta meg a Független Hírügynökség. Az Országgyűlés a jogszabály sürgős kihirdetését kérte az államfőtől, ami öt napot jelent a törv
2007. december 18. kedd 17:40 - Hírextra
A dokumentum várhatóan szerdán érkezik meg a Sándor-palotába, így az öt nap éppen december 24-én járna le, így a döntés a két ünnep között várható - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.

Az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvény egy különösen fontos jogszabály, amelyet már a jogalkotás folyamatában is vizsgálta a köztársasági elnök - közölte a főosztályvezető. Alapos vizsgálatra van szükség, ezért az államfő várhatóan kihasználja a rendelkezésére álló időt, a döntése a két ünnep között várható - mondta Kumin Ferenc.

Az államfő háromféleképpen is dönthet. Ha nincs kifogása a jogszabállyal kapcsolatban, akkor aláírja. Ha alkotmányossági aggálya merül fel, akkor előzetes normakontrollt kell kérnie az Alkotmánybíróságtól. Ha nem alkotmányos fenntartása van a törvénnyel, akkor megfontolásra visszaküldheti az Országgyűlésnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását