2024. április 20. - Tivadar

Milliárdos lehet a MÁV kára

Akár milliárdos összeget is elérhet a MÁV kára, amit a hétfői vasutassztrájk okozott. Egyelőre csak becsülni tudják az adatokat: a legutóbbi munkabeszüntetés körülbelül 250 millió forintos veszteséget jelentett a vasúttársaságnak, a mostani ennek a többsz
2007. december 18. kedd 11:15 - Hírextra
A hétfői 3163 járatból 1131 maradt ki részlegesen vagy teljesen. Az előre megváltott jegyek árát a vasúttársaság visszatéríti.

A VDSzSZ hétfőn reggel kezdődött munkabeszüntetése ellenére a vonatok több mint hatvan százaléka közlekedett a MÁV vonalain. A 3163 hétfőre kijelölt vonatból 1131-et töröltek részlegesen vagy teljesen. Az összes járat késése több mint 15 ezer perc volt - közölte szóvivő.

Sigulinszki Tibor elmondta: a teljes MÁV-csoportból 14 ezer embernek kellett volna hétfőn dolgoznia, ebből csaknem ezren nem vették fel a munkát. Legtöbben a MÁV Start-nál sztrájkoltak, főleg a jegy- és kocsivizsgálók közül, a legkevesebb munkabeszüntető a pályavasúti dolgozók között volt.

A legnagyobb fennakadást Szeged térségében okozott a munkabeszüntetés, Szombathely környékén viszont egész nap jártak a vonatok.

A vasúttársaságot ért kárról a szóvivő azt mondta: egyelőre csak becsült adatok állnak a rendelkezésükre. A legutóbbi munkabeszüntetés körülbelül 250 millió forintos veszteséget jelentett a vasúttársaságnak, a mostani ennek a többszöröse lehet, és akár milliárdos összeget is elérhet.

A MÁV, csakúgy mint az előző sztrájkok alkalmával, visszatéríti az előre váltott menetjegyek árát azoknak, akik lemondtak az utazásról. A jegyek visszaváltására csütörtökön éjfélig van lehetőség a vasúttársaság jegypénztáraiban. Újdonság, hogy a bérlettel rendelkező utasoknak is jár bizonyos kártérítés, ha más közlekedési eszközt vettek igénybe a vonatok helyett. Nekik a más közlekedési eszközre váltott jegyüket kell a pénztárban bemutatniuk - tájékoztatott Sigulinszki Tibor.

Kedd reggelre a menetrendszerinti közlekedés helyreállt. Egyedül a nemzetközi vonalakon kell délutánig késésekkel számolni. Ausztria felől egyetlen vonat sem érkezett ugyanis hétfőn, így a MÁV átcsoportosítással próbálja megoldani a nemzetközi járatok indítását.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását