2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kusturica csinálja a fesztivált

Saját nemzetközi filmfesztivált tart Emir Kusturica Szerbiában. A szarajevói születésű, 52 éves filmrendező a Kustendorf nevet adja fesztiváljának, amelyet a Mokra Gora hegység egy kis településén, Drvengradban tart 2008. január 14. és 21. között. A rende
2007. december 18. kedd 21:34 - Hírextra

A fővendég Nyikita Mihalkov orosz rendező lesz, az ő legújabb alkotásával, a Tizenkettő című filmmel nyitják meg a fesztivált.

A meghívottak között van Fatih Akin német-török rendező, Cristian Mungiu román alkotó, az idei Cannes-i fesztivál Arany Pálma-díjasa és Eran Kolirin, izraeli filmkészítő.

A fesztiválon 12 ország - köztük cseh, lengyel, orosz, angol, kubai, francia, szerb - filmes iskoláinak hallgatói, illetve alkotásaik versenyeznek az arany, az ezüst és a bronz tojásért, amely Kusturica szerint a világmindenséget szimbolizálja - olvasható az Estradni magazin című szerb lapban.
Emir Kusturica szinte valamennyi filmjét, így A papa szolgálati útra ment, A cigányok ideje, a Macskajaj, vagy Az élet egy csoda címűt, vetítették a magyar mozik is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását