2024. április 25. - Márk

Értelmi fogyatékos fiatalok elismerése

Négy évvel ezelőtt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége ( ÉFOÉSZ ) díjat alapított tehetséges ,ám de értelmi fogyatékossággal élők fiatalok továbbképzési terveinek segítése céljából. A díjat Göllesz Viktorról a Bárczi Gusztáv G
2007. december 18. kedd 12:24 - Hírextra

Dr. Göllesz Viktor munkásságának köszönhető a mára 2 000 főt számláló Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete valamint a Gyógypedagógiai Szemle című folyóirat megalapítása.
Kezdeményezésére alakult meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület, de több gyógypedagógiai intézmény reformja is fűződik nevéhez.

A Göllesz család támogatásával 2003-ban került sor az első díjátadásra, amely a tehetséges, a kultúra, sport és az önérvényesítés területén kiemelkedő képességeket mutató fiatalok további fejlődését segíti egy éven keresztül, havi 10.000 forintos ösztöndíj folyósításával.

Az idei pályázati felhívásra 96 pályázat érkezett. A szakértők értékelése és ajánlása után ebből választott ki tizenöt díjazottat a kuratórium.

Az ösztöndíjat hangszeres zene tanulására , számítógépes ismeretek fejlesztésére , festészeti,képzőművészeti képzésre, illetve sport és harcművészeti tanulmányokra fordítják majd a pályázók. A díjat 2007 december 19-én 10 órakor adják át Budapesten az Erzsébetvárosi Közösségi Ház Dísztermében.

A rendezvény védnökei: Hornungné Rauch Edit a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára valamint Hunvald György Erzsébetváros polgármestere.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását