2024. április 20. - Tivadar

Elfogadhatatlan kirekesztő kijelentések

Az országos kisebbségi önkormányzatok vezetői számára elfogadhatatlanok a kirekesztő kijelentések - közölte Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára a nemzetiségi vezetőkkel folytatott keddi budapes
2007. december 18. kedd 12:27 - Hírextra

"Azok a folyamatok, jelenségek, amelyek egy vagy több kisebbség ellen az utóbbi időben Magyarországon teret kaptak, elfogadhatatlanok, ezért a kisebbségi önkormányzatok vezetői arra kérték a kormányt, továbbra is határozottan lépjen fel ebben a kérdésben, ne engedje, hogy a szélsőségek teret kapjanak, sem a politikában, sem a közbeszédben" - mondta Gémesi Ferenc újságíróknak.

A kancellária szakállamtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány szerdán dönt a kisebbségi önkormányzatok gazdálkodásával és azok differenciált támogatásával kapcsolatos rendeletekről. Utóbbinál a működés finanszírozása mellett külön elemként jelenik meg a feladatok finanszírozása; a kormány erre a feladatra jövőre az idei 1,3 milliárd forint helyett mintegy 1,5 milliárdot irányzott elő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását