2024. május 5. - Györgyi

Bíróság előtt a bombamerénylet gyanúsítottja

Kedden kezdődik Németországban annak a libanoni férfinak a pere, akit azzal vádolnak, hogy társával bombamerényletet próbált végrehajtani német vonatok ellen 2006 nyarán. A 23 éves férfit tavaly augusztusban fogták el Németországban, és életfogytig tartó
2007. december 18. kedd 14:25 - Hírextra
A két libanoni férfi 2006 júliusában rakott fel egy-egy bombával teli bőröndöt két személyvonatra egy kölni pályaudvaron, majd elhagyták az állomást. A gyanúsítottakat később egy biztonsági kamera felvételei alapján azonosították.

A vonatokra felrakott, házilag készített robbanószerkezeteket Dortmund és Koblenz vasútállomásán találták meg. A gázpalackból, benzines palackból, egy órából és egy gyújtószerkezetből összerakott bombák végül nem robbantak fel, mert azokat rosszul szerelték össze. A terv szerint úgy állították be a bombák időzítőit, hogy tíz perccel azelőtt hozzák működésbe a szerkezeteket, mielőtt a vonat beérkezik az állomásra.

A két férfi Damaszkuszon keresztül Libanonba menekült, de Juszef Mohamed al-Hadzs Dib augusztusban visszatért Németországba, hogy folytassa tanulmányait. A 23 éves férfit a kieli vasútállomáson vették őrizetbe a libanoni titkosszolgálat figyelmeztetése után. Társa öt nappal később feladta magát a libanoni hatóságoknak.

Az ügyészség emberölési kísérlettel vádolja a libanoni férfit. A német hatóságok eredetileg terrorista szervezetben való részvétellel is vádolták volna a 23 éves férfit, de ezt végül ejteniük kellett, mert nincsen harmadik gyanúsított, ami alapfeltétele lenne a vádnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását