2024. május 2. - Zsigmond

Az ellentmondások és a feszültségek éve volt

Szili Katalin szerint a 2007-es esztendő a parlamenti munka szempontjából az ellentmondások és a feszültségek éve volt. Az Országgyűlés elnöke kedden értékelve az évet úgy fogalmazott, hogy a törvényhozást sok-sok vita és feszültség jellemezte.
2007. december 18. kedd 15:16 - Hírextra
A parlament idén 74 plenáris ülésnapot tartott, összesen 660 órát tanácskozott, 298 törvényt és határozatot hagyott jóvá. A tárgyalásokra fordított időt összeadva olyan, mintha a képviselők egyfolytában 27 napig tanácskoztak volna. Szili Katalin kiemelte, hogy 5 olyan törvényjavaslat is Ház elé került, amelyet az ellenzék nyújtott be. A módosító indítványok száma egyébként rekord nagyságú, összesen 8 ezret nyújtottak be és tárgyaltak meg. 225 interpelláció hangzott el a Ház falai között.. Az Országgyűlés 18 állandó bizottsága 634 alkalommal ülésezett, összesen 1017 órát.

Szili Katalin nagy eredmények tartja, többek között, hogy a parlament elfogadta a jövő nemzedékek ombudsmanja poszt létrehozását, azt azonban sajnálja, hogy az államfő jelöltjét sem erre, sem pedig az adatvédelmi biztosi pozícióra nem hagyta jóvá a törvényhozás. Reményét fejezte ki, hogy a választás februárban ismét az Országgyűlés elé kerül.

Elhangzott: a parlament tavaszi ülésszaka február 4-én, bizottsági tanácskozásokkal kezdődik. Az első plenáris ülés február 11-én lesz.

Kérdésre válaszolva Szili Katalin azt mondta: nem csalódott, hogy kérése ellenére a kormány nem halasztotta el az egészségügyi törvényjavaslat hétfői zárószavazását, tudomásul veszi a többség akaratát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását