2024. május 5. - Györgyi

Átadták a Nyírő Gyula Kórház felújított szülészeti osztályát

Átadták a Nyírő Gyula Kórház magántőkéből felújított szülészeti osztályát, amelynek hivatalos megnyitóján Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett Demszky Gábor főpolgármester és Ruff Görgy orvos-igazgató mondott beszédet kedden Budapesten.
2007. december 18. kedd 16:50 - Hírextra

Horváth Ágnes mérföldkőnek nevezte a komplexum létrehozását, ahol paraszolvencia nélkül korszerű orvosi ellátást kapnak paciensek.

Demszky Gábor elmondta: a korábban megszüntetett, s most magántőkéből ismét létrehozott nőgyógyászaton az ellátásért fizetni kell, de modern és kényelmes körülmények között folytatódhat a kezelés.

"Természetesen az újonnan induló egészségbiztosítókkal is szerződésben áll majd a kórház, így ez az intézet lehet a több-biztosítós rendszer egyik első előfutára" - tette hozzá a szabad demokrata politikus.

Ismertetése szerint a biztosítók természetesen itt is finanszírozzák majd az ellátást; a térítéses szolgáltatások mellett továbbra is elvégzik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott egynapos beavatkozásokat, és a járó beteg szakambulanciák sem szűntek meg.

Felidézte, hogy a kórházban dolgozó orvosok 10 fős csoportja az osztály megszüntetése után 35 millió forintos saját tőkével kft-t hozott lére és visszahívták a létszámleépítés miatt korábban elbocsátott alkalmazottak nagy részét. "A vállalkozás 35 nővérnek és bábának ad munkát, és 21. századba illő, európai feltételeket hozott a fővárosi tulajdonú kórházba" - tette hozzá Demszky Gábor.
A főpolgármesternek liberális városvezetőként meggyőződése, hogy az egészségügy problémáira egyedül a több-biztosítós modell bevezetése nyújthat megoldást, mivel a magánbiztosítók megjelenése "megszüntetheti a rendszer évtizedes igazságtalanságait, és a betegekért folyó kiélezett versenyben csak a leghatékonyabb megoldások maradnak életképesek".

A hálapénzről szólva a főpolgármester elmondta: az végzetesen eltorzítja a kezelésben résztvevő felek egészséges viszonyrendszerét, a beteget pedig kiszolgáltatottá teszi. A Nyírő Gyula Kórház most átadott osztályán Demszky Gábor szerint nem lesz hálapénz, mivel "a betegek fizetnek a szolgáltatásokért, és tudják, hogy ez számukra igazságosabb és kiszámíthatóbb feltételeket jelent, mint az orvosok zsebébe dugdosni a tízezreseket".

Ruff György, az intézmény orvos-igazgatója kiemelte: a magánberuházásnak köszönhetően egy 22 ágyas, három korszerű műtővel rendelkező osztály újult meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását