2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kákosy Csaba gazdasági miniszter nyílt válasza az MDF-nek

Nagy örömmel fogadtam az MDF Informatikai Kabinetjének nyílt levelét, amelyből világosan kitűnt: az internet terjedésével és használatával kapcsolatos kérdések ma már az MDF számára is fontosak.
2007. december 17. hétfő 16:33 - Hírextra
Mint az informatikáért is felelős miniszter, kötelességemnek tartom, hogy a szakmai és politikai szereplők minél szélesebb körének véleményét ismerjem meg az információs társadalommal kapcsolatos kérdésekről. Bevallom: levelük ebben nagy segítséget jelentett. Hiszen, az MDF vonatkozó álláspontját csak 2006-os programjukból ismertem, amelyben viszont kevesebb, mint egyetlen oldalt szentelnek az informatikának, fő feladatként az interneten található tartalmak szűrése a kiskorúak érdekében. Mostani levelük arról árulkodik, hogy az internet terjedését a korábbinál fontosabb és pozitívabb folyamatnak látják, amellyel csak egyetérteni tudok.

A levelükben jelzett konkrétumok kapcsán azt mondhatom: a múltat illetően eltér a véleményünk, de a jövőt illetően hasonlóan gondolkodunk.

Megértem, hogy Önöknek ellenzéki pártként kritizálniuk kell az információs társadalom megteremtéséért tett kormányzati intézkedéseket. Mégis: ma, amikor a szélessávú internet egyre több ember számára elérhető, amikor két mobilszolgáltató tárgyalásaink eredményeképpen 20-20 milliárd forintot fordít a mobilszélessáv elterjesztésére hátrányos helyzetben lévő területeken, vagy amikor minden iskolában és önkormányzati intézményben szélessávú internetkapcsolat van, aligha mondható, hogy, mint Ön fogalmaz, "fantomizálnánk" e területet.

Ugyanakkor egyetértek azzal, hogy a mostaninál is több figyelmet kell szentelni az informatika kérdéskörének. Örömmel fogadtam, hogy számos szakmai szervezethez és több liberális politikushoz hasonlóan Önök is úgy gondolják, hogy önálló, informatikai szakállamtitkárra van szükség. Miniszterré történő jelölésemkor magam is ezt a véleményt fogalmaztam meg a kormányzat megfelelő fórumain. Kinevezése után az új szakállamtitkár, s jómagam is, szívesen tájékoztatjuk az MDF Informatikai kabinetjét további terveinkről, s hallgatjuk meg az Önök véleményét.

Dr. Kákosy Csaba
Gazdasági és közlekedési miniszter
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását