2024. április 28. - Valéria

Az ÖCO feloszlatná a Gárdát

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) bízik abban, hogy az ügyészség hétfői kezdeményezése után a bíróság feloszlatja a Magyar Gárdát - közölte az OCÖ hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint mindez annak a jele, hogy még is van Magyarországon jogállamiság,
2007. december 17. hétfő 15:33 - Hírextra
"Továbbra is kérjük a közjogi méltóságokat, a magyar kormányt, a parlamenti pártokat, civil szervezeteket és minden magyar állampolgárt, hogy közösen tegyünk és tiltakozzunk mindaddig, amíg a náci ideológiát hirdető eszme jelen van Magyarországon" - áll a tájékoztatásban.
A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kéri a Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya - tájékoztatta a szervezet szóvivője hétfőn az MTI-t.
Morvai Attila hozzátette: az erről szóló keresetüket hétfőn nyújtották be az illetékes Fővárosi Bíróságnak.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az ügyészség azért döntött a feloszlatást kezdeményező kereset mellett, mert álláspontjuk szerint a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolta tevékenységét.

A főügyészség a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi felvonulása után kezdett vizsgálódni: bizonyítékokat, felvételeket és egyéb adatokat szereztek be, amelyek alapján arra jutottak, hogy a szervezet feloszlatását kérik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását