2024. május 3. - Tímea, Irma

70 ezer dollár a váltságdíj

A Szomáliában vasárnap elrabolt francia újságíró szabadon engedéséért 70 ezer dollárt, mintegy 12 millió forintot követelnek a túszejtők. - jelentette be a szomáliai Bosasso város egyik illetékese.
2007. december 17. hétfő 08:15 - Hírextra
Gwen Le Gouil francia újságírót és tolmácsát vasárnap hurcolta el néhány álarcos fegyveres az afrikai ország kikötővárosából. Az emberrablók nem sokkal később elengedték a tolmácsot, aki a rendőrségnek elmondta, hogy Bosassótól 15-20 kilométerre tarthatták őket fogva.

A helyi illetékesek arról számoltak be az AFP francia hírügynökségnek, hogy felvették a kapcsolatot az emberrablókkal és az egyik tárgyaló látta is a francia férfit. A névtelenül nyilatkozó források szerint Le Gouil sértetlenül vészelte át elrablását.

Franciaország kenyai nagykövetsége megerősítette Le Gouil elrablásának tényét. Az újságíró azért utazott a polgárháború sújtotta afrikai országba, hogy riportot készítsen a menekültek helyzetéről.

Bosasso város Szomália egyik gazdasági központja, az ádeni-öböl partján fekszik. A kelet-afrikai menekültek jelentős része innen indul útnak hajóval a Közel-Kelet és Európa felé.

Szomáliában több mint 25 éve polgárháború dúl, a kelet-afrikai országban gyakorlatilag nincs központi hatalom. A társadalom alapvetően törzsi szerkezetű, ezért a különböző területeket klánok tartják ellenőrzésük alatt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását