2024. május 4. - Mónika, Flórián

Reakciók a Kóka-villa elleni támadásra

Elképesztőnek és elszomorítónak nevezte a Kóka János épülő háza elleni támadást az SZDSZ ügyvivője. Horn Gábor elmondta: nagyon komoly problémákat jelez a Csintalan Sándor elleni atrocitás, a cigányellenes kirohanások, a Magyar Gárda felvonulásai és ez a
2007. december 16. vasárnap 18:05 - Hírextra
Horn Gábor szerint a támadás hátterében feltüzelt, szélsőséges elemek állhatnak, ám igazából a jelenség riasztó, amely lassan a közélet részévé kezd válni. A hasonló esetek elkerülését nem újabb törvények, hanem a szélsőségesek elleni közös és határozott fellépés segítheti - tette hozzá a liberális politikus. Horn Gábor szerint közvetlen összefüggés lehet az SZDSZ elnök háza elleni támadás és a közelben talált náci szimbólumok és feliratok között.

Kóka Jánosnak, az SZDSZ elnökének épülő villájához szombat éjfél körül dobtak Molotov-koktélt Budapesten. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek azt mondta, több gyúlékony folyadékkal töltött palackot dobtak be az épülő villához az éjjel, senki nem sérült meg. Egy palack meg is gyulladt, minimális kárt okozott és a tüzet a biztonsági őrök eloltották. Senki nem sérült meg, a rendőrség rongálás miatt keresi a támadókat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását