2024. április 23. - Béla

A szakíróknál Jay Z a csúcs

A Rolling Stones szakírói és olvasói is szavaztak 2007 legjobb dalára. A "saját" belső rangsorban Jay Z filmdala, a Roc Boys végzett az élen, míg az olvasóknál a Foo Fighters együttes The Pretender című dala lett a befutó.
2007. december 16. vasárnap 08:40 - Hírextra
A szerkesztőségi listát máris lehet böngészni a rollingstone.com honlapon; az olvasói vélemények alapján kialakult teljes listát csak a hét elején teszik közzé.

Ami máris meglepetés, hogy a szakmai rangsorba nem fért az első tíz közé egyetlen Kanye West-siker sem. Az amerikai rapper legjobb dala, a Stronger a szaklap szerint csak a tizenegyedik helyre volt jó. A hip-hop és rap egyik ünnepelt sztárja a napokban nyolc Grammy-jelölést kapott, de ez, úgy látszik, nem hatotta meg az újságírókat.

A szakmai lista második helyére a veterán Randy Newman A Few Words in Defense of Our Country, míg a harmadik helyre a rhythm and blues rendkívül vonzó és kitűnő előadója, Rihanna, Umbrella című dala volt a befutó. Érdekes, hogy a Grammy-jelölésekkel szintén elhalmozott Amy Winehouse Rehab című dalát csak a 7., míg az amerikaiak nagy kedvence, Bruce Springsteen Long Walk Home című dalát csak a nyolcadik helyre tartották méltónak.

Az olvasói rangsort vezető Foo Fighters-dal mögött Rihanna Umbrellája és Springsteen Long Walk Home-ja sorakozik a dobogós helyeken. Az ígért teljes lista is nyilván tartogat meglepetést.

Az idén negyven esztendős zenei magazin olvasóit megszavaztatták az év albumáról is. A 25-ös listát a Radiohead In Rainbows korongja vezeti, mögötte az utóbbi években szintén sikeres Arcade Fire Neon Bible című albuma követi. Springsteen a Magickel az ötödik, Kanye West a Graduationnal a tizedik, Amy Winehouse Back To Blackkel csak a tizennyolcadik, Paul McCartney pedig éppen csak befért a 25 közé a Memory Almost Full-lal közvetlenül Robert Plant és Alison Krauss Raising Sandje mögött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását