2024. március 29. - Auguszta

Antimikulás zaklatja levélben a gyerekeket

A kanadai posta és az ország rendőrsége is keresi azt az embert, aki a Télapó nevében durva hangú leveleket ír a gyerekeknek - jelentették be pénteken. A mocskolódó levelek miatt Ottawában egy ideig leállították a kanadai posta Télapó-leveles programját.
2007. december 15. szombat 12:32 - Hírextra
A kanadai posta 1981-ben indította télapós levélíró programját. A cég 11 ezer önkéntese válaszol személyre szóló levelekkel a Télapónak levelet író gyerekeknek: a program elindulása óta 15 millió választ küldtek vissza. Eddig még nem kellett hasonló problémával szembe nézniük: a program kezdete óta csak egyetlen egy levéllel volt gond még 1999-ben.

A kanadai posta azután állította le ideiglenesen a programot, hogy több szülő is jelezte: gyermeke durván mocskolódó levelet kapott a Mikulástól. Csütörtök óta 14 panasz érkezett.

A posta szóvivője elmondta, hogy szerintük csak egy "csintalan manó" áll az eset mögött, és már intézkedéseket is hoztak megtalálására. Ezentúl a levélíró programban résztvevő postai dogozóknak fel kell jegyezniük, hogy kiknek válaszoltak, és ez jövőre már teljesen kötelező gyakorlat lesz. Az ügyben a rendőrség is megkezdte a nyomozást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását