2024. május 14. - Bonifác

Megéri házasságot kötni?

Mind több hasznot jelent az amerikai férfiaknak, ha rászánják magukat a házasságkötésre, mivel a nők egyre képzettebbek, és sokkal jobban keresnek, mint néhány évtizeddel ezelőtt - derült ki egy kedden ismertetett felmérésből.
2010. január 19. kedd 17:45 - HírExtra
A Pew Research Center szakemberei az 1970 és napjaink közötti eltéréseket kutatták a nők képzettsége és keresete terén. A felmérésből kiderült, hogy az utóbbi negyven évben a nők az iskolázottságot és a fizetés növekedését illetően is megelőzték a férfiakat. Adatok szerint ma már sok olyan férfi él házasságban, akinek a neje magasabban képzett, és többet is keres nála.

"Gazdasági szempontokból nézve ezek a trendek hozzájárultak a nemek klasszikus szerepének felcserélődéséhez" - fogalmaztak a tanulmány szerzői, Richard Fry és D'Vera Cohn.

Korábban viszonylag kevés nő dolgozott, így a házasság inkább az ő gazdasági helyzetüket javította, mint a férfiakét. Az utóbbi évtizedekben azonban a férfiak is egyre nagyobb hasznot húznak a házasságból.

Véleményüket a szakemberek azzal támasztják alá, hogy míg 1970 és 2007 között a házas nők és férfiak - illetve az egyedülálló nők - egy háztartásra számított bevétele 60 százalékkal nőtt, addig az egyedülálló férfiaké 16 százalékkal csökkent.
A felmérés 30 és 44 év közötti amerikai nők és férfiak részvételével készült. Mint kiderült, ebben a korosztályban - a történelem folyamán először - több a diplomás nő, mint férfi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását