2024. május 9. - Gergely

Sztrájkot hirdettek a kórházban

Kétórás munkabeszüntetést hirdetett hétfőre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) helyi szervezete. Ezt a gyógyintézet MOSZ-szervezetének vezetője közölte pénteken az MTI-vel.
2007. december 14. péntek 09:46 - Hírextra

A sztrájk hétfő délelőtt 8-tól, 10 óráig tart majd - mondta Sztankó Éva.

Hozzátette: a munkabeszüntetéssel csatlakoznak a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája által meghirdetett általános sztrájkhoz, s az egészségbiztosításban az üzleti érdekeltségű biztosítók bevonását tartalmazó koncepció, valamint a nyugdíj-megállapítás új szabályainak visszavonását, továbbá a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításának leállítását követelik.

A sebészorvos tájékoztatása szerint a hétfői sztrájk idején a súlyponti, 1.800 ágyas nyíregyházi kórházban a sürgősségi, a baleseti és a gyermekgyógyászati ellátást változatlan formában működtetik. Az előjegyzett, illetve a beutalt betegeket a kétórás munkabeszüntetés után látják el az orvosok, vagy egyeztetés alapján egy közeli időpontra helyezik át kezelésüket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását