2024. április 27. - Zita

Nincs diploma kétvényi képzés után

Az Oktatási Hivatal hatósági vizsgálatot indít annak a képzésnek az ügyében, amely a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) felsőfokú diplomáját ígéri két éves képzés után - közölte Bakonyi László, a hivatal vezetője egy pénteki sajtótájékoztatón.
2007. december 14. péntek 16:37 - Hírextra
Az egyik kereskedelmi televízió riportere a Comline Budapest Kft által meghirdetett kétéves felnőttképzési tanfolyamról kérdezte a hivatalvezetőt, aki válaszul elmondta, az Oktatási Hivatal - amely engedélyezi a képzéseket és intézményeket - nem tud ilyen felsőfokú képzésről Magyarországon.

Magyarországon tehát ilyen képzés nem lehet, nem működhet - jelentette ki. Hozzátette: az ilyen képzéseken szerzett bármilyen végzettség nem minősül felsőfokú diplomának, Magyarországon ekként senki nem ismeri el.

Közölte, hogy felsőfokú diplomát csak a BGF adhat ki, a főiskola azonban olyan megállapodást nem köthet, hogy valaki más folytatja a képzést. A képzést magát nem folytathatja egy kft. ezt a felsőoktatási törvény egyértelműen kimondja - hangsúlyozta.

Ha a hivatal szabálytalanságot állapít meg, akkor akár 3 millió forintos bírságot is kiszabhat a főiskolára - mondta el Bakonyi László. A kft.-vel szemben nincs konkrét lehetőségük, de társhatóságot - például versenyhivatalt, fogyasztóvédelmet - értesíthetik.

A kérdező felvetette azt is, hogy a hirdetés a szcientológiai egyházat alapító L. Ron Hubbard módszertanára hivatkozik. Bakonyi László elmondta, hogy az szcientológiai egyházzal való esetleges kapcsolatot a hivatal egyáltalán nem vizsgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását