2024. április 29. - Péter

Lesújtó a doppinghelyzet

Átszövi a dopping az észak-amerikai profi basball-ligát (MLB) - derült ki abból a tanulmányból, amelyet több mint egy év vizsgálódásai alapján készített el George Mitchell, korábbi amerikai szenátor.
2007. december 14. péntek 14:36 - Hírextra
A Mitchell-jelentés szerint az MLB-ben a játékosok több mint tíz éve használnak széleskörűen tiltott szereket, korábban szteroidokat, majd növekedési hormonokat. A 311 oldalas dolgozatban, amelynek elkészítéséhez Mitchell mind a 30 csapatnál gyűjtött információkat, több tucat sportolót is megneveztek, köztük olyan sztárokat, mint Roger Clemens - aki pályafutása során eddig hétszer volt a bajnokság legjobb dobója -, vagy - nem meglepetésre - Barry Bonds, Andy Pettitt és Jason Giambi.

A volt szenátor dolgozatában lesújtó képet rajzolt az Egyesült Államok második legnépszerűbb sportágában uralkodó helyzetről és azonnali megoldást sürget, a felsorolt játékosokkal szemben ugyanakkor nem javasolt eljárást. Ezt azzal indokolta, hogy egy részük még az előtt "vétkezett", hogy a liga vezetői és a játékosok érdekvédelmi szervezete aláírta volna a doppingról szóló szerződést.
A jelentést Bud Selig, az MLB első embere rendelte meg és annak bemutatása után rögtön kijelentette, hogy fenntartja magának a jogot, miszerint eljárást kezdeményezzen az anyagban szereplő még aktív játékosokkal szemben.

"Minden esetet kivizsgálunk és külön-külön döntünk a büntetésekről" - mondta Selig.
A játékos szakszervezet ugyanakkor nemtetszését fejezte ki és aggályosnak tartja, hogy megneveztek olyan baseballozókat, akik soha nem akadtak fenn a doppingvizsgálatokon, ráadásul a vádakra még reagálni sem tudtak.

"Nagyon, nagyon szomorú nap ez mindannyiunk számára" - összegezte véleményét ugyanakkor Travis Tygart, az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását