2024. március 29. - Auguszta

Kéknyelv-betegség Angliában

Egy Németországból Nagy-Britanniába importált tehénnél mutatták ki a kéknyelv-betegséget - közölték pénteken a brit Környezetvédelmi, Élelmiszer- és Vidékügyi minisztériumban (DEFRA). A kórt egy észak-kelet-angliai farmon mutatták ki.
2007. december 14. péntek 20:00 - Hírextra
 A DEFRA adatai szerint a most megbetegedett állat Alsó-Szászországból érkezett. A minisztérium közleményében kiemelte, hogy a farmot, ahol a megbetegedést felfedezték, már ellenőrzik, a fertőzött tehenet pedig levágják.Nagy- Britanniában októberben azt mondta a hatóság, hogy a 25 helyen kipattant betegség terjedését sikerült megfékezni. A kéknyelv vírusa nem veszélyes az emberre. A haszonállatok azonban belázasodnak tőle, nyelvük fekélyes lesz. A vírust a muslica terjeszti, így a terjedést nehéz megfékezni. Korábban a betegség a déli vidékekre volt jellemző, de a szakértők szerint a globális felmelegedés miatt a vírus már az északibb területeken is képes megmaradni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását