2024. május 28. - Emil, Csanád

Karácsonyi élelmiszergyűjtés

Országszerte karácsonyi élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület december 15-én, összesen 27 helyszínen. A Mammut Üzletházban lévő Match áruházban például a gyűjtés már 9 órakor elkezdődik, a dobozolás és a berakodás délben indul.
2007. december 14. péntek 19:07 - Hírextra
A Match és Cora hipermarketekben szervezett gyűjtés általában este 6-ig tart, de némelyik vidéki áruház hamarabb zár.

A gyűjtés lényeges eleme, hogy nem otthonról hozott élelmiszert várnak a jótékonykodó akciót szervezők, hanem azt, hogy a helyszíni bevásárlás után, a már kifizetett árukból ajánljanak fel a vevők például egy-egy kiló vagy doboz nem romlandó élelmiszert a szegényebbek számára.

Az üzletekben a vásárlók a kihelyezett gyűjtőkbe helyezhetik a felajánlásra kerülő úgynevezett száraztermékeket, mint a liszt, a cukor, tésztafélék, só, konzervek, kávé, tea.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület nem először szervez ilyen akciót: tavaly tízezer kilónyi ennivaló gyűlt össze és abban bíznak, hogy az idén is több tonnányit ajándékoznak az emberek a szegényebbeknek az ünnep előtt.

December 15-én országszerte 27 helyszínen - fővárosi és vidéki Match és Cora hipermarketekben várják a lakossági felajánlásokat.

A vevők által megvásárolt élelmiszereket karitatív szervezeteken - mint az Anyaoltalmazó Alapítvány - és önkormányzatokon keresztül juttatják el a rászorulókhoz.

Az első élelmiszerbankot az Egyesült Államokban alapították 1966-ban. Napjainkra a kezdeményezés olyannyira elterjedt - adja hírül a magyar non-profit egyesület - hogy az egész világon segítik ilyen módon a rászorulók millióit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását