2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bővül a rendőrség állománya

A határőrökkel országosan 2.100 fővel bővül a rendőrség állománya, akik a két szervezet január elsejei összevonása után is többségében hasonló feladatot látnak majd el, mint korábban, vagyis a mélységi ellenőrzéseket fogják végrehajtani - erről Béndek Józ
2007. december 14. péntek 15:31 - Hírextra
Béndek József az integráció szólva elmondta továbbá, hogy azt a külsőségekben egy ideig még nem láthatják az emberek, hiszen a ruhákat nem cserélik le, azok a kihordási idő után, 2010-2011-re válnak majd egységessé.

Az azonosító jelvényt és igazolványt viszont lecserélik, tehát január 1-jétől a határőr igazolványok és azonosítók már nem lesznek érvényesek.

Cseri József dandártábornok, a Győri Határőr Igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta: illetékességi területükön Győr-Moson-Sopron megyéből közel 700, míg Komárom-Esztergom megyéből 75 határőr vállalja a rendőrség kötelékében továbbra is a szolgálatot.

Az igazgatóság teljes létszáma meghaladja a 900 főt, tehát ebből 150-200 határőr döntött úgy, hogy leteszi a szolgálatot. Kisebb részük felmentéssel és végkielégítéssel távozik, mivel nekik még nincs meg a szolgálati idejük a nyugállományba vonuláshoz. Kétharmad részük viszont ezt a formát választhatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását