2024. április 29. - Péter

Átszállás nélkül Párizsba

A kilencvenes évek eleje óta először lehet ismét menetrend szerinti vonattal átszállás nélkül eljutni Moszkvából Párizsba.
2007. december 14. péntek 08:40 - Hírextra

Az orosz fővárosból elindult Berlinbe egy szerelvény, amelynek egyik kocsija Franciaországba vitt utasokat. A vasúti kocsi Németországból másik szerelvényhez kapcsolva folytatta útját Franciaországba és csütörtökön érkezett meg Párizs Északi Pályaudvarára. Különösebb gyorsaságról szó sincs azonban, mivel a szerdán reggel Berlinbe érkezett utasok csak aznap este utaztak tovább Párizsba.

Moszkva és Párizs között a Szovjetunió idejében létezett közvetlen vasúti összeköttetés, de később gazdasági okokból megszüntették. Az új menetrend szerint télen hetenként kétszer, nyáron pedig háromszor lehet átszállás nélkül megtenni a francia és az orosz főváros közötti utat. Az orosz államvasutak arra számítanak, hogy főleg fiatal utasok, például új házastársak és ifjúsági csoportok veszik majd igénybe az ismét rendelkezésre álló lehetőséget.

Az elmúlt hetekben már közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Moszkva és München, valamint Moszkva és Amszterdam között. December 22-től Bázelba is indulnak közvetlen járatok az orosz fővárosból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását