2024. április 30. - Katalin, Kitti

Változik a gyógyszerár-támogatás

Januártól magasabb társadalombiztosítási támogatási kategóriába kerülnek a cukorbetegség kezelését szolgáló készítmények, ennek következtében csökkennek a betegek által fizetett térítési díjak - jelentette be az egészségügyi miniszter budapesti sajtótájék
2007. december 13. csütörtök 17:53 - Hírextra

Horváth Ágnes közölte: az új támogatási rendszer 1-1,2 milliárd forintos térítésidíj-csökkenést eredményez. Hozzátette azt is, hogy a 2-es típusú cukorbetegeknél is - bizonyos esetekben - elérhető lesz a korai inzulinterápia.

Jermendy György, a Belgyógyászati Szakmai Kollégium Diabetológiai Munkacsoportjának vezetője a változásokról elmondta: az úgynevezett humán inzulinkészítményeket használók köre bővülni fog és ezen szerek tb-támogatása is nő. Elmondta: a korai humán inzulinterápia eddigi 55 százalékos támogatása jövőre 100 százalékos támogatás mellett érhető majd el. A ritkábban használt inzulinkészítmények 90 százalékos támogatásban részesülnek a jövőben, valamint 50 százalékos támogatási kulcsot "kapott" az eddig nem támogatott korai analóg inzulinkezelés.

A tablettáknál lesz olyan készítmény, amely a jövőben már nem kap támogatást, de egyes innovatív szerek 50 százalékos támogatását 70 százalékra emelték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását