2024. május 12. - Pongrác

V12-es Vantage tanulmány az Aston Martintól

Új modellt mutatott be az Aston Martin, de a 600 lóerős V12 Vantage RS egyelőre csak tanulmány, a gyártásig még egy évet várnunk kell. Az újdonság mellett a britek megnyitották a gaydoni formatervező központjukat is.
2007. december 13. csütörtök 10:06 - Hírextra
A mai nap igazán eseménydús az Aston Martin számára. A brit autógyártó a 925 millió dolláros beruházással épült formatervező központ megnyitása mellett ugyanis egy igazán kemény modellt is bemutatott.

Bár a V12 Vantage RS még nem a Gaydon közelében felépült formatervező központ terméke, a külsőt így sem érheti panasz. Minden idők egyik leggyorsabb Astonja a DBRS9 versenyautó alkatrészeinek jó részét örökölte, és tudásával a márka legújabb zászlóshajója lehet.



A körülbelül 1550 kilogrammos sportautó mozgatásáról egy 600 lóerős V12-es motor gondoskodik, amivel kevesebb mint 4 másodperc alatt képes álló helyzetből százra gyorsulni az erősített Vantage. Ezzel, és a 320 km/h feletti végsebességével már a Ferrari 599 GTB Fiorano és a Porsche 911 GT2 kategóriájában játszik a 12 hengeres modell. Hogy a lassítás és a kanyarodás területén is megállja a helyét, az újdonság megkapta a DBRS9 kerámiafékjeit illetve a futómű több alkatrésze is a versenysportból származik.

A jövőre szériagyártásba kerülő 12 hengeres Vantage-et árban az 50 millió forintos DBS fölé pozícionálják, vagyis nem éppen a kategória alkalmi vételei közé tartozik majd. Ennek ellenére biztosan talál majd magának vevőket a modell, amelynek megvásárlása az erősen limitált gyártás révén befektetésként is megfontolandó lehet.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását