2024. április 20. - Tivadar

Leselejtezik a bogárhátú taxikat

El kell tűnniük a mindenütt jelenlevő Volkswagen-taxiknak a mexikói főváros túlzsúfolt utcáiról. A közlekedési minisztérium közölte, hogy jövőre környezetbarát autókra cserélik le a metropolisban közlekedő mintegy ötvenezer bogárhátú jórészét.
2007. december 31. hétfő 09:22 - Hírextra
A fővárosban rendszeresen közlekedő 104 ezer taxi fele zöld színű, fehér tetejű bogárhátú. Jövőre a taxisflotta állományának mintegy negyven százalékát kell lecserélni és helyettük inkább takarékosabb, környezetbarát autókat forgalomba állítani. A minisztérium szerint főleg bogárhátúakat vonnak ki a személyfuvarozásból, helyettük négy- vagy ötajtós kocsikat kell beszerezniük a taxisoknak.
A minisztérium szerit a taxisok arra számíthatnak, hogy 15 000 pezó (240 ezer Ft.) anyagi támogatást kapnak és kedvező feltételek mellett vehetnek fel hiteleket új autó beszerzésére. Mexikóban 2003-ban beszüntették a bogárhátú gyártását, miután a Pueblo államban létesült gyár összesen 1,7 millió Volswagent gyártott a piac számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását