2024. április 20. - Tivadar

Szervátültetettek versenye

Három májátültetésen átesett serdülő, illetve egy tüdő- és egy vesetranszplantált fiatal számára szeretné lehetővé tenni - a nyilvánosság segítsége révén - egy téli sporteseményen való részvételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kurató
2007. december 13. csütörtök 19:02 - Hírextra

A Szervátültetettek Téli Világjátékával egyidőben zajlik a finnországi, Rovaniemiben az - immár negyedik alkalommal megrendezendő - Nicholas Kupa, amelyet egy hatéves kisfiú emlékére tartanak (bővebb információ a http://www.rovaniemi2008.com honlapon olvasható).

Az amerikai kisfiút, Nicholas Greent egy olasz autópályán, Palermo felé utazva lőtték le. Szerveit a szülők transzplantációra ajánlották fel, így öt, különféle transzplantációra váró gyerek életét mentették meg. Később az édesapa, Reginald Green hozta létre az említett alapítványt.

A szervezők azt vállalják, hogy a Világjátékok alkalmával ötven szervátültetett gyereket ingyen látnak vendégül, és megtanítják őket síelni. Az öt magyar fiatal számára a hazai alapítványnak az útiköltségre és a vendéglátásra nincs gondja, a MALÉV biztosítja Helsinki felé a szabadjegyeket, a további költségek azonban gyermekenként mintegy százezer forintot tesznek ki.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kuratóriumi elnöke ezért a nyilvánossághoz fordul segítségért, mert úgy véli, a szervátültetett gyerekeket olyan élményhez, és sportolási lehetőséghez lehetne juttatni a támogatás révén, ami a transzplantációt megelőző, súlyos betegséggel telt, és amúgy bizonytalan hosszúságú életükbe, néhány különleges, élményteli napot varázsolna. További részleteket lehet megtudni a www.transalap.hu, illetve a www.szervatultetes.hu honlapokon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását