2024. május 14. - Bonifác

Aggodalmak a fogyatékos személyek ellátását végzők körében

Az értelmi fogyatékossággal élő személyeket segítő, úgynevezett Támogató Szolgálatok tegnapelőtt Balassagyarmaton rendezték immáron harmadik országos találkozójukat, ahol több mint nyolcvan szolgálat képviseltette magát az ország különféle részeiből.
2007. december 13. csütörtök 11:38 - Hírextra

A jelenlévők aggodalmukat fejezték ki a szolgálatok jövőjét illetően, hiszen mind a normatív támogatási rendszert felváltó pályázati rendszerű finanszírozási forma mind pedig a szolgálatok szakmai megújításáról nincs egyeztetés az ellátók képviselői és a kormányzat között.

A támogató szolgálatokat fenn tartó szervezetek, intézmények, sőt a fogyatékossággal élő személyek napi ellátásért felelősséget érző civil szféra egészét jelentős bizonytalansággal tölti el, hogy a támogatások elosztása milyen szakmai feltételek és pályázati szisztéma szerint történik majd 2009- től kezdődően.

A tanácskozás résztvevői támogatják szervezetünket, a huszonhat esztendős szakmai múltú ÉFOÉSZ-t, hogy a konferencián megvitatott problémákat és azok megoldási lehetőségeit képviselje támogató szolgálatok jövőbeni működésével kapcsolatos döntéshozatalban.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ezúton hívja fel a közvélemény, a kormányzati szervek figyelmét arra, hogy a szociális támogató szolgáltatás ellátás új struktúrájának kialakításába vonják be a szakmai szövetségeket, hallgassák meg a gyakorlati szakemberek, ellátó szervezetek és szolgálatok véleményét is, hiszen a leginkább hátrányos helyzetben élők sorsáról van szó, akiknek szükségleteiről,azok finanszírozásáról nem lehet pusztán közgazdasági , statisztikai vagy éppen területi kiegyenlítettségi alapon dönteni.

Gyene Piroska elnök
Kovács Melinda ügyvezető igazgató

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását