2024. április 17. - Rudolf

Toller-ügy: elutasították az elfogultsági kifogást

A Tolna Megyei Bíróság büntető tanácsa elutasította a Toller László országgyűlési képviselő, Pécs volt polgármestere közlekedési balesetének büntető ügyében a vádlott és védője által benyújtott elfogultsági kifogást - tájékoztatta szerdán az MTI-t Hauszma
2007. december 12. szerda 15:49 - Hírextra

A november 7-ei tárgyaláson a vádlott és védője kizárási indítványt terjesztett elő az elsőfokú bíróság bírája ellen. A döntésben illetékes megyei bíróság határozata értelmében az indítványt, azaz az elfogultsági kifogást elutasították - közölte a büntető kollégium vezetője.

A bíróság megtagadta a bíró kizárását, a büntetőügy visszakerül a Szekszárdi Városi Bíróság hatáskörébe, ugyanazon bíró elé, a tárgyalás várhatóan 2008 elején folytatódik - tette hozzá.
Pécs volt polgármestere 2006. június 19-én Dombóvár közelében szenvedett balesetet a szolgálati gépkocsiját vezető Szőke János társaságában, amikor a szemből érkező, két teherautót előző Mercedes gépkocsival való ütközést próbálták meg elkerülni. Autójuk előbb a jobboldali útpadkára hajtott, majd onnan visszatérve a baloldali útpadka felé sodródott, végül az árokba csapódott. A gépkocsivezető később a kórházban belehalt sérüléseibe, a politikus pedig tartós egészségkárosodást szenvedett.

A Mercedes vezetőjét halálos közlekedési baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják. A büntető per legutóbbi tárgyalásán Varga Tamás, a vádlott ügyvédje arra való hivatkozással, hogy a szakértői kirendelés csak a vád tényállását rögzítette, a vádlotti védekezés tényállását nem, elfogultságot jelentett be.

Farkas László bíró nem látta szükségesnek a szakértői vélemény újbóli kiegészítését, mint mondta: a védelemnek volt alkalma kérdéseket intézni a szakértőkhöz. Az elfogultsági indítvány előterjesztését követően bejelentette, hogy annak elbírálásáig elnapolja a tárgyalást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását