2024. április 27. - Zita

Csapody Antall örökségéről

Csapody Miklós MDF-es országgyűlési képviselő szavai szerint Antall József öröksége nem az uszítás, a lázítás, a sárdobálás és a kisajátítás, hanem a nemzet, a hagyományok, az erkölcs és az alkotmányosság feltétlen tisztelete.
2007. december 12. szerda 17:23 - Hírextra

A politikus szerdán beszélt erről Budapesten, a Fiumei úti Sírkertben, a néhai miniszterelnök halálának 14. évfordulóján tartott megemlékezésen.

A tiszteletadáson részt vettek az MDF vezetői, köztük Dávid Ibolya pártelnök, Herényi Károly frakcióvezető, Boross Péter volt miniszterelnök, valamint Antall József családjának tagjai és más közéleti személyiségek.

Csapody Miklós úgy jellemezte Antall Józsefet, mint széles látókörű, nagy tudású, az összefüggéseket jól felismerő államférfit, aki lelkének minden rezdülésében a magyarság ügyét szolgálta, mind a 15 millióét.

Megítélése szerint az egykori miniszterelnök azt kívánta, hogy az Országgyűlés a magyar politikának közös otthona legyen, ahol kormány és ellenzék állandó vitában, de egymást megbecsülve alakítja át az országot, és megszületik az a politikai osztály, amely valóban elit, és nem felbőszült frontharcosok gyülekezete. A képviselő úgy értékelte, hogy mára nem csak az elnyomatás gyűlölete, a vele szembeni bizalmatlanság nem tűnt el az emberekből, hanem a demokrácia iránti bizalmatlanság sem.

"Nem új Koppányokra van szükségünk és nem is új küzdelmekre, hanem gyógyulásra, nyugalomra és munkára" - mondta Csapody Miklós.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását