2024. április 24. - György

Közönségsiker a Lovas Világkupán

A szervezők szerint hatalmas közönségsikert aratott a Magyarországon első alkalommal megrendezett Lovas Világkupa, melynek péntektől vasárnapig a Papp László Sportaréna adott otthont.
2007. december 11. kedd 13:42 - Hírextra
Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó világbajnok, az esemény egyik megálmodója arról számolt be, hogy a közönségtől, a szakemberektől és a versenyzőktől kapott visszajelzések alapján teljes sikerrel zárult az esemény. A költségvetés 150 millió forint volt, ennek közel egyharmadát a névadó OTP Bank állta. Lázár egyúttal jelezte, hogy az eseményt jövőre is megrendezik.

"A siker titka a részletekben rejlik. Mindent aprólékosan kidolgoztunk, s örömmel állapíthatom meg, hogy az egyéves munkánk gyümölcse megtérült - mondta. - A versenyek és a színes, show jellegű programok egymást váltogatták, így sikerült folyamatosan fenntartani a publikum érdeklődését. Ez egy befektetés a részünkről. Öröm volt látni, hogy a gyerekek milyen élményekkel gazdagodtak a lovaknak és a lovas bemutatóknak, illetve versenyeknek köszönhetően, melyek révén néhányuk bizonyára egy életre megszerette ezt a nemes állatot, s talán évek múlva maguk is lovassportolók lesznek".

Lázár arról is beszámolt, hogy a legnehezebb feladat nem is a programok összeállítása és lebonyolítása, hanem az eseményhez kapcsolódó logisztikai teendők megoldása volt, azaz, hogy hol helyezzék el az eseményen szerephez jutott 300 lovat, illetve közel ugyanennyi kamiont. Elmondása szerint ugyanakkor a három nap során fellépett megannyi hírességet, művészeket és sportolókat nem volt nehéz rávenniük a szerepvállalásra. Hozzátette: a fogathajtó versenyre összejött mezőny a vártnál jóval erősebb lett, mivel a nyolcszoros világbajnok holland Ijsbrand Chardon és az aktuális vb-címvédő belga Felix Brasseur maga ajánlotta fel részvételét.
"Jövőre egy héttel később bonyolítjuk le a rendezvényt, így hivatalos Világkupa-forduló lesz a fogathajtó verseny is. Idén ugyan szerepelt a Vk programjában ez a viadal, de pontot nem kaptak érte a részvevők, mivel ezen a hétvégén Svájcban volt hivatalos forduló" - árulta el az idősebbik Lázár-fivér a jövő évi rendezvényre vonatkozó egyik "újítást". Aztán még hozzátette, a rendezvény alapvetően hasonló lesz a mostanihoz, azaz számos színes program színesíti majd a versenyeket.

Az esemény másik "atyja" Mondok József, a foghajtás szakágvezetője a sikert azzal érzékeltette, hogy a világ egyik legelismertebb díjugrató pályaépítője szerint két év múlva garantálja a telt házat, s amennyiben nem így lesz, ő fizeti ki az üres helyeket. Zárszóként hozzátette, a szponzorok is ígéretet tettek a további együttműködésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását