2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elkobozták az ál-menhelyi kutyákat

Tucatnyi kutyát koboztak el a rendőrök és az állatvédők attól asszonytól, aki embertelen körülmények között tartotta kuytáit egy Kecskeméthez közeli tanyában. A Független Hírügynökség szeptember elején már beszámolt arról, hogy a beteg, éhező kutyákat az
2007. december 11. kedd 07:01 - Hírextra
A Kecskemét mellett élő asszony szeptemberben négy kutyáról önként lemondott, a többi azonban nála maradt. Az éhező állatokkal kapcsolatban rengeteg panasz érkezett az elmúlt hetekben; az is előfordult, hogy emberre is támadtak az ebek, a hatóság ezért döntött úgy, hogy a kutyák nem maradhatnak a tanyán.

A három hónapja itt maradt kutyák közül csak alig néhányat láttak az állatvédők, viszont találtak egy kisállat-temetőt. Több új kutya is szaladgált a tanya körül és három szuka megellett az elmúlt hetekben. Az éhező kutyák már az emberekre is többször rátámadtak.

Itt több bejelentés is érkezett, hogy a környékbeli embereket megtámadták a kutyák, kerékpárosokat leszedtek a kerékpárról, oltásuk nincs, féregtelenítve nincsenek, állandó a túlszaporulat, a legutóbbi látogatás alkalmával elvittünk pár kutyust innen, most azt tapasztaltuk, hogy három kutya szintén leellett - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Attila, a kecskeméti Mentsvár Alapítvány munkatársa.

Az asszony sem az állatvédőkkel, sem a rendőrökkel nem állt szóba, csak annyit mondott: naponta kétszer eteti az állatait, azok nem éheznek és jól vannak. Az állatvédők ennek ellenére most - két kutya kivételével - az összes kutyát elvitték a tanyából.

Az asszony ellen állatkínzás miatt még szeptemberben feljelentést tettek az aktivisták, azonban eddig semmi sem történt, az állatvédők szerint rossz körülményei miatt egy figyelmeztetéssel megúszhatja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását