2024. június 1. - Tünde

Megkapta az MTV jogi képviselője az ítéletet

Átvette az MTV Zrt. jogi képviselője pénteken a Fővárosi Cégbíróságon a Fővárosi Ítélőtáblának a cég ügyében hozott ítéletét - közölte a csatorna sajtóirodája az MTI-vel.
2010. február 26. péntek 15:22 - HírExtra
A sajtóiroda tájékoztatása szerint a képviselő tanulmányozni fogja az iratot. Hozzátették, hogy az MTV elektronikus úton megküldte a dokumentumot a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának is.

Balogh László, az MTV-t felügyelő kuratórium elnökségének KDNP által delegált tagja kedden azt kifogásolta, hogy többszöri kérés ellenére sem kaphatta meg az ítélőtábla korábban megszületett ítéletét.

Csütörtökön az MTV sajtóirodája adott ki közleményt, amely szerint Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke levélben fordult a Fővárosi Bíróság elnökéhez, amelyben azt kérte, vizsgálja ki, hogy a cég miért nem jut hozzá az ítélethez a Cégbíróságon.

A Népszabadság az ítélet kapcsán a múlt szombaton írt arról, hogy a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint az az állapot, hogy az MTV törvényes vezető nélkül működik, ellentétes a gazdasági társaságokról szóló törvénnyel, ezért helybenhagyták az MTV-re első fokon kiszabott tízmillió forintos bírságot, és felszólították az intézményt, harminc napon belül állítsa helyre a törvényes állapotot.

A lapban azt jelent meg, hogy a felügyelőbizottság véleménye szerint utóbbira két lehetőség kínálkozik. Az egyik szerint elnököt választ az MTV harminc napon belül, amire lényegében nincs esély, hiszen a következő elnöki pályázatot már kiírták szeptemberre. A másik lehetőség, hogy a tulajdonost képviselő kuratórium elnöksége kéri a cégbíróságtól a felügyelőbiztos kinevezését, akinek kilencven napja lenne arra, hogy a médiacég törvényes működését helyreállítsa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását