2024. április 29. - Péter

Vádat emeltek a halottnak hitt kajakos ellen

Csalás és hamis adatok szolgáltatása címén vádat emeltek hétfőn Nagy-Britanniában egy öt éve eltűnt, majd halottnak nyilvánított férfi ellen, aki tíz napja került ismét a brit hatóságok látókörében, mikor emlékezetvesztést színlelve besétált egy londoni r
2007. december 10. hétfő 14:15 - Hírextra

A férfi akkor csak annyit mondott: úgy tudja keresik őt. A most 57 éves John Darwinnak 2002-ben veszett nyoma, majd egyszer csak napbarnítottan, jó egészségnek örvendve jelent meg újra. Családja állítása szerint a férfi semmire sem emlékszik, hogy mi történt vele 2002 óta.

A hatóságok azzal vádolják, hogy csalással jutott hozzá 25 ezer fontot (nyolc millió forint) értékű életbiztosítási összeghez, illetve hamis néven szerzett magának útlevelet 2003 októberében - hangzott el a hartlepooli bíróságon hétfőn megtartott meghallgatáson.

Darwin felesége - akit vasárnap szintén őrizetbe vettek - az idén eladta házát, és a ház árából, valamint a férj életbiztosításából származó pénzzel Panamába költözött. Azon buktak le, hogy egy napilap nemrégiben közzétett egy képet, amelyen a Darwin házaspár látható, és a felvétel nem 2002 előtt, hanem tavaly készült Panamában. Ezek alapján a nyomozók négy nappal Darwin rendőrségen való jelentkezése után letartóztatták a legkevésbé sem halott, s emlékezetkiesését is minden bizonnyal csak tettető férjet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását