2024. április 28. - Valéria

Nő a migrációs nyomás a magyar-szerb határszakaszon

A schengeni csatlakozás után nő a migrációs nyomás a magyar-szerb határszakaszra, mert a koszovói helyzet megoldatlansága miatt albán nemzetiségűek nagyobb számban, embercsempészek segítségével próbálnak beszökni Magyarországra - mondta Béndek József hatá
2007. december 10. hétfő 18:55 - Hírextra

November 30-ig több mint ezer illegális határátlépőt fogtak el a magyar-szerb határszakaszon, 2007-ben száz százalékkal nőtt a tiltott határátlépések száma - mondta a 2008. január 1-jével a rendőrségbe integrálódó határőrség parancsnoka a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság évértékelő állománygyűlésén.

A határőrség 2007-ben eddig 47 ezer intézkedést hozott, kétezer körözött személyt fogott el, s a Kiskunhalasi Határőr Igazgatósághoz tartozó határszakaszon történt a tiltott határátlépés 67 százaléka - ismertette a még nem teljes 2007-es év főbb statisztikai adatait az országos parancsnok.
Béndek József kiemelte: december 21-e után az egész Európai Unióért vagyunk felelősek, ezen belül kiemelten a schengeni övezethez tartozó országokért.

Amit a külső határszakaszokon mulasztunk, azt nem fogja Hegyeshalom korrigálni - fűzte hozzá az altábornagy.

Béndek József hangsúlyozta: az integráció után is megmarad minden feladat, de most már rendőrként kell helytállni a határőröknek. Biztos abban, hogy a rendőrként tovább dolgozó határőrök ez eddigi magas színvonalon látják el munkájukat a jövőben is.

Árvai Ferenc dandártábornok, a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy az 1350 fős állományból nyolcvanan nyugállományba vonulnal, a többiek az integráció után is tovább dolgoznak rendőrként.

A Csongrád megyei valamint a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányságok alárendeltségében létrehoztak egy határrendészeti szolgálatot és egy bevetési szolgálati ágat, amelyek a határátkelőket és zöldhatárt fogják felügyelni - tudatta Árvai Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását