2024. április 19. - Emma

Nadrágszíjkoszt az aranybányában

Félig főtt nadrágszíjat és papírt ettek napokig a vájárok egy beomlott bányában Kínában. A Pekingtől északra fekvő vas- és aranybányából vasárnap mind a 11 bent rekedt bányászt sikerült kimenteni.
2007. december 10. hétfő 11:33 - Hírextra

A munkások hat napig voltak elzárva a mélyben és éppen feladták a reményt, amikor meghallották a fúrógépek zaját. A mentők segítségével ugyan, de saját lábukon tudtak kitámolyogni az aknából. Kórházba szállították őket, állapotuk stabil.

Az első kimentett bányász mesélte el a sajtónak, hogyan élték túl a fogságot. Szennyezett bányavizet ittak és narancshéjat ettek. Később átálltak a papírra. "Aztán minden elfogyott. Szerencsére rajtam volt a bőr nadrágszíjam, úgyhogy amikor már kopogott a szemünk az éhségtől megpróbáltam megfőzni. Nemigen sikerült teljesen, de azért feldaraboltam és szétosztottam a félig főtt övet. Mindenki megette a magáét" - mondta a 33 éves bányász.

A szerencsétlenség múlt héten hétfőn történt, de a bányatulajdonos egészen csütörtökig nem jelentette a hatóságoknak. Ez már-már rutinszerű magatartás Kínában, a cégvezetők a balesetek elhallgatásával próbálják elkerülni a büntetést vagy a bányabezárást.

A múlt héten az ország északi részén is történt bányabaleset, és a tulajdonos csak öt órával a robbanás után hívott segítséget. 105 szénbányász halt meg és sokak szerint a késlekedés miatt emelkedett ilyen magasra a halálos áldozatok száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását