2024. április 25. - Márk

Aláírást gyűjt ma az Amnesty International

Aláírásgyűjtő akciót szervez hétfőn 10 órakor az Erzsébet téren az Amnesty International két témában. Bu Dongweit vallásgyakorlás miatt Kínában elítélt büntetése és a szlovákiai roma szegregáció ellen tiltakozik így a szervezet.
2007. december 10. hétfő 11:30 - Hírextra
Aláírást gyűjt hétfőn 10 órakor az Amnesty International az Erzsébet téren. Két témára is fel szeretnék így a figyelmet. Az egyik, hogy Bu Dongweit, a Falun Gong egyik követőjét, letartóztatták és tárgyalás nélkül tartják fogva Kínában. Jelenleg két és fél évig tartó "a munka általi átnevelés" büntetését tölti. A Falun Gong-ot gyakorlókat 1999 júliusa óta üldözi a kínai állam, mely arra kényszeríti őket, hogy mondjanak le hitükről.

A másik aláírásgyűjtő akció a Szlovákiában zajló roma szegregációra irányul. Országszerte rengeteg roma gyermek kerül még mindig speciális iskolákba, és szellemi fogyatékkal élő és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára kialakított osztályokba. Az oktatáshoz való jog más fontos emberi jogokhoz kapcsolódik, például a megfelelő lakhatás jogához, amely számos roma család számára nem megoldott - véli az AI.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását