2024. április 28. - Valéria

Megszűnik a Miskolci Határőr Igazgatóság

A jövő év január elsejével, a határőrségnek a rendőrséggel történő integrációjával, megszűnik a Miskolci Határőr Igazgatóság és annak Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete - közölte Béndek József altábornagy a határőrség országos parancsnoka sajtótájékoz
2007. december 10. hétfő 12:33 - Hírextra

A tájékoztatás szerint megszűnnek a határrendészeti kirendeltségek a magyar-szlovák államhatár csaknem 300 kilométeres Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, s a határrendészeti feladatok végrehajtását öt határterülettel rendelkező rendőrkapitányság - Sátoraljaújhely, Encs, Kazincbarcika, Edelény, Ózd - határrendészeti és közbiztonsági akciós osztályai veszik át.

A Kossuth Határvadász Század megváltozott feladatkörrel, bevetési osztály néven, a megyei rendőr-főkapitányság szervezetébe kerül át.

Az országos parancsnok közlése szerint hatvankét és fél év után szűnik meg a határőrzés és határellenőrzés Magyarország mintegy 1.100 kilométer hosszúságú határszakaszán, a szlovák, a szlovén és az osztrák határ mentén.

A schengeni szabályok lehetővé teszik ugyanakkor azt, hogy valamely tagállam, indokolt esetben, korlátozott időtartamban, az Európai Unió Bizottságának előzetesen küldött értesítést követően, ideiglenesen - maximum 60 napra - visszaállítsa a határellenőrzést.

A külföldre utazáshoz továbbra is érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges a schengeni övezethez való csatlakozást követően is - mutatott rá a tábornok.

Rolyák József dandártábornok, a miskolci igazgatóság vezetője arról számolt be, hogy a miskolci igazgatóság állományába tartozó négy és félszáz határőr, illetve alkalmazott közül valamennyinek állást ajánlottak fel. Közülük 105-en a megyei rendőr-főkapitányság, 278-an a területileg illetékes rendőrkapitányság állományába kerülnek, lesznek olyanok, akiket az észak-magyarországi gazdasági ellátó igazgatóság, illetve a Nemzeti Nyomozóiroda foglalkoztat.

Az igazgatóság alkalmazottjai közül 85-en távoznak, van aki nyugdíjba, és van aki a "prémium évek programja" segítségével.

Rolyák József tábornok, miskolci igazgató, nyugdíjba vonul.

Béndek József altábornagy, a határőrség országos parancsnoka az MTI-nek elmondta, hogy ő jövőre rendelkezési állományba kerül.

Megjegyezte: ezt követően várhatóan nyugdíjba vonul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását