2024. május 16. - Mózes, Botond

Magyar nagykövetség nyílik

A fehérorosz fővárosban megkezdte működését Magyarország leendő nagykövetségének első diplomatája - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője.
2007. december 10. hétfő 15:18 - Hírextra

"2007. december 10-én - egyelőre ideiglenes irodában - megkezdte működését Minszkben a Magyar Köztársaság leendő nagykövetségének első diplomatája. Az elkövetkező hónapokban Daróczi László ideiglenes ügyvivő és konzul legfőbb feladatai közé tartozik, hogy a helyszínen felügyelje a leendő magyar nagykövetség felállításával kapcsolatos előkészületeket, valamint, hogy konzuli érdekvédelmi feladatokat lásson el" - olvasható a közleményben.

A fehérorosz állampolgárok a magyar nagykövetség hivatalos működésének megkezdéséig továbbra is a szomszédos országokban működő magyar külképviseleteken kaphatják meg a magyar beutazó vízumot - tette hozzá a szóvivő.

A budapesti fehérorosz nagykövetség adatai szerint a két ország kereskedelmi forgalma 2006-ban meghaladta a 200 millió dollárt, míg az idén 250 millió dolláros forgalmat várnak. Tavaly az egyenleg magyar, idén várhatóan fehérorosz többlettel zárul. Magyarország egyebek között gyógyszeripari termékeket szállít Fehéroroszországnak, a Richter Gedeon és az Egis cégnek képviselete működik Minszkben, de multinacionális cégek - Philips, Nokia, Electrolux - Magyarországon gyártott elektronikai termékeiből is jelentős tételeket vásárol Fehéroroszország.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását