2024. május 24. - Eszter, Eliza

Újabb öngyilkos merénylet

Öngyilkos merényletet követtek el az északnyugat-pakisztáni Pesavar városban csütörtök este. A merénylőn kívül legalább egy ember életét vesztette, tizennégyen pedig megsebesültek - közölte a rendőrség.
2009. június 11. csütörtök 23:24 - HírExtra
A merénylet célpontjai rendőrök voltak. Egy férfi kézigránátot hajított egy rendőrautóra, amely egy ellenőrző pont közelében állt. Amikor a rendőrök összegyűltek és odasiettek, az elkövető felrobbantotta önmagát. A robbanás egy polgári személyt ölt meg, a sebesültek között nyolc rendőr van. Pesavarban két nappal ezelőtt egy luxusszálloda ellen követtek el öngyilkos merényletet, amely kilenc életet követelt.

Pakisztán délnyugati részén, Beludzsisztán tartományban összesen négy ember, köztük egy katona vesztette életét, 45 pedig megsebesült két pokolgépes merényletben. Az egyik pokolgép egy vonaton robbant. Az Afganisztánnal és Iránnal határos, földgázban gazdag Beludzsisztánban évek óta dúl a vallási és etnikai alapú erőszak. Több száz ember halt erőszakos halált azóta, hogy 2004-ben lázadás robbant ki a nagyobb politikai autonómia megszerzésének és az ásványkincsekből származó bevétel igazságosabb elosztásának céljából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását